Eşti aici

Povestea noastră

„Daca ne intelegem mai bine pe noi insine, atunci ii vom putea intelege mai bine pe ceilalti si lumea din jur.” – proverb Ayurvedic

Everest Ayurveda production, Kathmandu Nepal
Produse Everest Ayurveda, Kathmandu Nepal

Himalaya nu este doar o casa de zăpada 

Himalayan foothillsFlora Himalayana diferă în funcție de clima, cantitatea de precipitații, altitudinea și calitatea solului. Schimbările climatice incep de la clima tropicala la poalele munților până zăpadă și gheață perpetuă la 6000 m deasupra nivelului mării. Jungla tropicala si șesul fertil din sudul Nepalului, dau nastere unui climat sub-tropical, cu vegetație luxuriantă de acoperita de pădure de foioase și păduri temperate mixte aflate  la poalele munților Himalaya. La altitudini mai mari, în zonele muntoase exista păduri de conifere, de pin exfoliant, pășuni și pajiști montane. Tundra care este situata la inaltime mai  mare, se transformă într-o zonă acoperita de zăpadă permanenta. Pante și văile din Himalaya adapostesc mai mult de 3500 de specii de plante medicinale. Sute de tipuri din aceste plante au fost folosite de milenii in medicina ayurveda in domeniul medical, aromoterapie, cosmetice si domeniul culinar.

 

Colecția de plante medicinale și Procesul de prelucrare artizanal

Cunoașterea perfectă a ierburilor și mirodeniilor și tehnica de colectare a acestora, face parte din viața de zi cu zi a multora dintre locuitorii din zonele montane de la poalele munților Himalaya. Astfel, prepararea de ceaiuri de plante ayurvedice și-a păstrat caracterul său tradițional, dateat cu mult timp în urmă, când oamenii mergeau sa colecteze plante medicinale rare, care cresc pe piscurile din Himalaya. Acest lucru a dus la pregătirea băuturilor răcoritoare si regenerante, care contribuie la un sistem imunitar mai puternic și sănătos.

 

 

Chiar și astăzi, mulți oameni merg în călătorii lungi spre zonele îndepărtate ale masivelor montane, pentru a colecta ierburi sălbatice rare și a le transporta în jos la vale, de multe ori doar cu ajutorul iacilor și caprelor de munte. Pentru producția de ceaiuri din Himalayene, sunt folosite mai mult de 60 de plante aromatice, care sunt colectate din zone inalte din Himalaya. Plantele sunt curățate la prima mana și apoi sunt prelucrate diferitele părți ale plantelor, cum ar fi: rădăcina, tulpina, scoarță de copac, frunze, flori, semințe și fructe. Acestea sunt în continuare macinate și divizate în părți mici, pentru a obține calitatea și perfuzarea eficientă a amestecurilor pe bază de plante. In acest stadiu, plantele aromatice sunt cântărite și amestecate în conformitate cu rețete Ayurveda originale.

Beneficiile sanatatoase ale plantelor ayurvedic

Timp de multe secole, plante medicinale din Himalaya au fost folosite pentru a optimiza functiile mentale si corporale. Ele sunt piatra de temelie a medicinei traditionale ayuveda, care le utilizează în diverse combinații. Fiecare planta are efecte multiple, depinde de rata de amestecare a plantelor, pentru a crește sau reduce rezultatele specifice ale acestora. Ceaiurile ayurvedice din Himalaya sunt o combinație unică a acestor plante aromatice dovedind in timp calitatile lor benefice pentru organism. Optimizează rezistența fizică și mentală, întineresc țesuturile corpului, armonizeaza sistemul cardiovascular și limfatic, calmeaza sistemu nervos si tractul respirator, sprijina digestia si metabolismul. Detoxifică și corpul și stimulează activitatea creierului si a sistemului imunitar. Efectele specifice ale acestora, atunci când sunt utilizate în mod regulat este efect pozitiv asupra integrității corporale și a starii de sănătate mintală.

 

 

Doctor ayurveda

Dr. Ka Dev Jha

Amestecurile de plante, au fost preparate sub control strict de către medicul nepalez ayurveda Dr. Kam Dev Jha, care a studiat la Universitatea de Stat de Medicina Ayurvedică în Patna și la Facultatea de Medicina de la Universitatea din Benaras. Pe parcursul anilor șaizeci, el a fost în serviciul Ministerului nepalez al Sănătății, iar în anii 1971-1997, el a lucrat la spitalul facultatii din cele mai veche Universitate Ayurveda, Naradevi, în Nepal. In prezent cooperează si ofera consultanta mai multor companii medicale Ayurveda.

Înțelepciunea ayurvedică tradițională și cunoașterea secretelor vieții au fost transmise din generație în generație de către profesori inițiati. Acest lucru a fost realizat ca o formă de serviciu pentru toți cei care sunt în căutarea realizarii interioară a integrității indivizibile, între existența fizică și spirituală a unei ființe umane. Bazându-se pe o astfel de înțelegere, viața devine mai bogată și mai semnificativa. Dacă ne înțelegem mai bine, atunci vom înțelege, de asemenea, mai multe despre alți oameni și despre lumea din jurul nostru. Și așa descoperim simplitatea, frumusetea si un flux interior de viață, ceea ce va aduce mai multă bucurie, armonie și protectie în activitățile noastre de zi cu zi.

„Un om care mănâncă în mod corespunzător, trăiește o viață disciplinata, continuă să stea deoparte de obiectele senzoriale, dăruieste și iartă, iubește adevărul și servește pe alții, este fără nici o boală.”
- Ashtanga Hridayam
 

Everest Ayurveda s.r.o.

Everest Ayurveda s.r.o. este o companie ceho-slovacă-nepaleza care se raspandeste mesajul medicinii ayurveda, un stil de viață sănătos, utilizarea plantelor aromatice din Himalaya și misterele interioare ale ființelor umane, în conformitate cu tradiția indiană. Compania a fost infiintata in anul 2004, în Republica Cehia și in Slovacia, în cooperare cu medicul nepalez ayurveda, Dr. Kam Dev Jha. Produsele traditionale ayurvedice din Nepal și India reprezintă principalele subiecte de import, export și activități en-gros. Everest Ayurveda este plasat în Republica Cehă, cu sediul central în Praga, avand birou si sucursale în Slovacia, Bratislava, iar producția de suplimente pe bază de plante în Nepal, cu reședința în Kathmandu.