Eşti aici

Amalaki - Fructul Ceresc al Indiei

AMALAKI este fructul unei plante cu numele latin Phyllantus emblica sau Emblica officinalis.

Emblica officinalis (Amalaki) aparține familiei Euphorbiaceae și crește până la dimensiunea unui copac de mărime medie care crește în zonele de câmpie și la poalele dealurilor din subcontinentul indian la altitudini de la 200 m până la 2000 m. În India, Amalaki este considerat un copac sacru pentru așa-numitul „fructul ceresc”, foarte hrănitor, care este o sursă naturală bogată de vitamina C, cu un conținut ridicat de antioxidanți. Fructul Amalaki este recomandat în medicina ayurvedică pentru nutriția țesuturilor corpului și regenerarea generală a corpului.

Efectele cunoscute ale Amalaki

Ingredientul activ dominant al Amalaki este un grup de taninuri derivate din acizii galic și elagic. Numeroase studii științifice au arătat că efectele asupra sănătății fructului Amalaki se datorează în principal prezenței unor cantități mari de taninuri, care au efecte foarte benefice asupra sănătății asupra tractului respirator și asupra activității intestinale. Analizele au arătat că polifenolii contribuie semnificativ la reducerea nivelului de lipide și zahăr din sânge, întărește circulația sângelui, blochează efectele agenților cancerigeni și, per total, au un efect foarte pozitiv asupra regenerării țesuturilor celulare. Ceea ce se credea anterior a fi acțiunea predominantă a componentei vitaminei C se datorează de fapt efectelor taninului, care se comportă ca o vitamină. Amalaki este, prin urmare, utilizat cu succes în terapia oncologică și, de asemenea, pentru a proteja sistemul cardiovascular cu un nivel crescut de colesterol și pentru a preveni deteriorarea vasculară ulterioară. Compușii de tanin găsiți în fructul Amalaki au fost testați pentru trei enzime importante de captare a radicalilor liberi. Numeroase cercetări au confirmat în continuare că fructul Amalaki întărește mecanismele de protecție împotriva daunelor radicalilor liberi induse de stres.

Scrierile indiene antice menționează următoarea gamă largă de efecte asupra sănătății ale Amalaki: ajută la tuse și răceală, are un efect benefic asupra unei bune digestii, ameliorează problemele stomacale și intestinale, ajută la gastrita cronică și inflamația colonului, scade temperatura corpului și ameliorează setea, promovează activitatea inimii și a creierului, contribuie la sănătatea generală a sistemului cardiovascular, încetinește procesul de îmbătrânire datorită nivelului ridicat de antioxidanți, crește cantitatea de celule roșii din sânge, acționează ca un excelent tonic pentru funcționarea sănătoasă a sângelui, oaselor, ficatului , vezica biliară, splina și inima. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățește funcțiile vizuale și are un efect pozitiv asupra creșterii părului.

Conform vechilor legende se mai spune că în antichitate înțeleptul Chyawan și-a restabilit sănătatea precară consumând acest fruct împreună cu alte ierburi și a trăit până la o vârstă foarte înaintată. Acest preparat din plante de întinerire a fost de atunci numit Chyawanprash și este, de asemenea, cunoscut ca „Elixirul ayurvedic al tinereții”.

Amalaki este, de asemenea, unică prin faptul că conține cinci dintre cele șase gusturi cunoscute. Este acru, astringent, dulce, amar și înțepător. Această combinație de arome îi conferă lui Amalaki capacitatea de a echilibra foarte bine cele trei principii energetice: vata, pitta și kapha. In plus, impreuna cu alte fructe Bibhitaki si Haritaki formeaza o binecunoscuta combinatie ayurvedica Triphala, care sustine sanatatea, rezistenta mentala si fizica a organismului, a sistemului imunitar si este excelenta pentru detoxifierea tractului intestinal.

Există multe motive pentru care să încerci Amalaki - fie pentru a preveni și întări imunitatea sau pentru a susține o anumită problemă de sănătate. Datorită efectelor sale cu spectru larg, Amalaki poate fi un ajutor excelent în construirea unei sănătăți ferme și puternice. Oferim fructe Amalaki Natural (100g) uscate la soare si nesulfurate. De asemenea, puteți încerca Amalaki  în ghimbir proaspăt măcinat, scorțișoară, cardamom sau lemon grass.

Produse Asemanatoare

AMALAKI fruct natural

Imunitate & stomac

AMALAKI fruct natural
17,00 lei
-+

CHYAWANPRASH

Sănătate & imunitate

CHYAWANPRASH
46,00 lei
-+

AMALAKI băuturi NATURAL

Imunitate & stomac si digestie

AMALAKI băuturi NATURAL
34,00 lei
-+

AMALAKI fruct ghimbir

Imunitate & cai respiratorii

AMALAKI fruct ghimbir
17,00 lei
-+

AMALAKI fruct scortisoara

Imunitate & inima si vene

AMALAKI fruct scortisoara
17,00 lei
-+

AMALAKI fruct cardamon

Imunitate & digestie

AMALAKI fruct cardamon
17,00 lei
-+

AMALAKI fruct lemongrass

Imunitate & revitalizare

AMALAKI fruct lemongrass
17,00 lei
-+