Eşti aici

Caracteristicile lui PITTA Dosha

Pitta este principiul focului și apei. Este responsabil pentru procesul digestiv și metabolism. Funcția de bază a Pitta dosha este transformarea energetică și asimilarea alimentelor la nivel fizic împreună cu procesarea gândurilor și percepțiilor la nivel mental și senzorial.

Pitta dosha reglează temperatura corpului și culoarea pielii. Principalele zone ale Pitta sunt: ​​intestinul subțire, stomacul, ficatul, vezica biliară, splina, inima, sângele, pielea, substanța cenușie, ochii și simțul vizual. Pitta dosha este responsabilă de procesul de gândire și discriminare, judecată mentală și analiza gândirii. Este asociat cu puterea de voință și evaluarea informațiilor obținute prin intermediul celor cinci organe de simț. Principiul Pitta ridicat aduce un sentiment de superioritate, mândrie și egocentrism cu o tendință la comportament manipulator, ostilitate, gelozie, critică și judecată. Se manifestă ca nerăbdare, iritabilitate și furie.

Caracteristicile psihosomatice ale tipului PITTA

Persoanele cu Pitta dosha predominant sunt de obicei figuri atletice de înaltă medie și bine dezvoltate. Nu le plac verile fierbinți și soarele strălucitor. Transpiră ușor și rapid. Au pielea caldă, roșie până la pistruată, cu acnee frecventă și păr ferm, cu tendință de albire prematură. Sunt foarte inteligenți, raționali, pragmatici și competitivi. Au adesea vedere scăzută. Au o minte limpede, o judecată ascuțită, o gândire pătrunzătoare și o voință puternică. Sunt buni vorbitori și organizatori cu simț al responsabilității și le place să discute și să atragă atenția. Sunt figuri de frunte cu o personalitate puternică care preferă o autoritate puternică. Ei tind să vadă greșelile și să învinovățească pe alții. Sub stres, ei tind să fie coleric, iritabili și nerăbdători. Se pot supăra cu ușurință și pot fi critici enervanti. Ei au o natură de luptă și de aceea intră adesea în confruntări. Sunt victime ușoare ale agresiunii și furiei. Creșterea temperaturii corpului, arsurile la stomac, hiperaciditatea gastrică, ulcerele gastrice și hipertensiunea arterială sunt frecvente. Sunt tipice diverse inflamații și infecții, boli ale ficatului și vezicii biliare, probleme ale pielii sub formă de acnee, erupții cutanate și eczeme sau dureri de ochi sau conjunctivite.

Manifestări tipologice ale PITTA

Oamenii Pitta sunt de obicei oameni de știință, cercetători, profesori, analiști, inventatori, avocați, politicieni sau soldați. Laboratoarele și institutele științifice sunt adesea refugiul lor. Sunt buni lideri și apărători ai opiniilor lor. Au un spirit curajos și de pionierat, o bună concentrare și o capacitate naturală de a pătrunde adânc în însăși esența problemei sau a subiectului. Sunt de obicei intelectuali educați, cu o minte limpede și o inteligență naturală. Ei sunt adesea înzestrați cu o anumită perspectivă interioară și, prin urmare, pot fi buni psihologi. Este necesar să tratăm cu astfel de oameni cu tact și diplomație. Ei nu acceptă instrucțiuni și sfaturi. Ei trebuie să accepte lucrurile pe baza propriei lor înțelegeri.

Restabilirea echilibrului lui PITTA Dosha

Tipurile de pitta ar trebui să folosească uleiuri și creme pentru a proteja pielea, pentru a evita soarele aspru și temperaturile ridicate, pentru a reduce surmenajul sau pentru a studia până târziu în noapte sau dimineața devreme. Este recomandat să reduceți consumul de alimente uleioase, grele, sărate și condimentate, să nu mâncați în exces și să mâncați porții mai mici de mai multe ori pe zi. Sporturile potrivite sunt alergarea, înotul, schiul, alpinismul, drumețiile și sporturile de competiție. Pentru a-și restabili echilibrul, tipurile de Pitta ar trebui să permită suficient somn și relaxare, alternarea regulată a activității și odihnă, alimente și băuturi mai reci și un aport suficient de lichide.

Dieta potrivita pentru PITTA

Cel mai bun gust pentru oamenii Pitta este dulce și amar. Aromele acrișoare, sărate și fierbinți nu sunt recomandate. Dieta adecvată ar trebui să fie moderată și discretă în gust, cu toate acestea, opusul este adevărat în practică. Oamenilor cu un element predominant de foc le place să se răsfețe cu arome calde, picante, sărate și puternice. Persoanei Pitta îi place întotdeauna să sărate toate mesele, chiar dacă sunt suficient de sărate. Cerealele sunt dieta optimă: grâu, orz, orez, ovăz. Legumele tratate termic sunt benefice si pot fi si crude: conopida, broccoli, varza, castraveti, salata verde, mazare, dovleac, cartofi, porumb, ardei, sparanghel, anghinare. Fructele au un caracter calmant si armonizant si au un efect natural de racorire asupra elementului crescut de foc: mar, para, struguri, portocale, grapefruit, prune, ananas, pepene verde, mango, smochine, curmale. Cele mai multe leguminoase sunt potrivite: fasole, mung, tofu, soia, mazăre, năut. Dintre lactate, laptele este cel mai potrivit pentru energia sa de răcire, urmat de smântână, brânză de vaci și brânză. Uleiul de cocos, migdale sau floarea soarelui poate fi un supliment potrivit. Este bine de indulcit cu zahar din trestie, sirop de artar sau miere. Condimentele iute sunt cele mai puțin potrivite, așa că este bine să folosiți doar câteva mirodenii alese precum: coriandru, fenicul, cardamom, turmeric, mentă, iarbă de lămâie, chimen etc. Sarea favorizează agresivitatea în minte și provoacă îmbătrânirea prematură.

Produse Asemanatoare

PITTA

Calm și echilibru

30,00 lei
-+

KALAMEGHA

Ficat și vezica biliară

30,00 lei
-+

KARAVI

Intoleranță și digestie sensibilă

30,00 lei
-+

NIMBA

Îngrijirea pielii și a frumuseții

30,00 lei
-+

ALOCHAKA

Ochi și viziune

30,00 lei
-+

RAKTAPRASH

Sange & ficat

37,00 lei
-+

Stres și echilibru mental

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 120,60 lei
pret original 126,-
-+

Detoxifiere a ficat și sânge

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 93,60 lei
pret original 98,-
-+