Eşti aici

Eroul indian Maharana Pratap

Pratap Singh I, cunoscut sub numele de Maharana Pratap (1540-1597), a fost un rege Rajput Mewar al dinastiei Sisodia care a călcat pe urmele tatălui său în lupta împotriva expansiunii Imperiului Mughal.

Spre deosebire de alți conducători Rajput care au acceptat sau s-au adaptat la conducerea Mughal, Maharana Pratap s-a remarcat prin refuzul de a intra în orice alianță politică cu Imperiul Mughal și prin rezistența susținută la conducerea acestuia. Chiar dacă împăratul mogol Akbar a trimis șase mesaje de pace către Pratap, oferind aderarea nonviolentă la imperiul său, Pratap a rămas ferm în hotărârea sa de a nu se supune dominației străine. Astfel, în 1576, a purtat o bătălie majoră cu armata lui Akbar la Haldighati, în care a fost grav rănit și, potrivit legendei, salvat de calul său Chetak, care l-a purtat inconștient din luptă pentru a nu fi capturat. Armata Mughal, deși formal victorioasă, nu a reușit nimic durabil în realitate, deoarece nu a reușit niciodată să supună scaunul regal al lui Pratap, Udaypur, faimosul oraș al lacurilor.

În 1585, Akbar s-a mutat la Lahore, unde a rămas pentru următorii doisprezece ani. Pratap a profitat de această situație și și-a recăpătat treptat cea mai mare parte a regatului sub controlul său. El a oferit adăpost multor poeți, artiști, scriitori și meșteri. În timpul domniei sale, a existat o înflorire semnificativă a culturii Rajasthani și până în prezent el este văzut în întreaga Indie ca un erou național care s-a ridicat aproape de unul singur și fără ajutorul altor conducători Rajput la puternicul Imperiu Mughal. Prin urmare, Maharana Pratap a devenit o inspirație importantă pentru multe alte figuri din istoria Indiei pentru curajul, mândria, onoarea și patriotismul său legendar Rajput.

Răsfățați-vă cu parfumul oriental străvechi al batoanelor de tămâie MAHARANA PRATAP infuzate cu uleiuri esențiale pure de damar, ienupăr, bergamotă, galbanum, vetiver, nucșoară și lemn de santal inspirate de curajul și curajul de nestăpânit al eroului național al Indiei, Maharana Pratap. Descoperiți Attar - Parfumurile Orientale ale Indiei Regale!

Produse Asemanatoare

MAHARANA PRATAP

Parfum energizant de bergamotă

25,00 lei

AKBAR

Parfum revigorant de mosc

25,00 lei

SHIVAJI

Parfum liniștitor de Guggul

25,00 lei

KARMAVATI

Parfum nobil de smirnă

25,00 lei

JODHA BAI

Parfum fermecător de iasomie

25,00 lei

MIRA BAI

Parfumul mistic al tămâiei

25,00 lei

MUMTAZ MAHAL

Parfum captivant de vanilie

25,00 lei