Eşti aici

Jodha, împărăteasa Indiei

Jodha Bai (1542-1623) născută Hira Kunwari sau cunoscută și ca Mariam-uz-Zamani a fost fiica regelui Rajput Bharmal de Amber și soția celui de-al treilea împărat mogol Akbar.

Căsătoria ei a fost aranjată ca o promisiune de coexistență pașnică în întregul Imperiu Mughal și, într-adevăr, a fost esențială în modelarea toleranței deschise a împăratului Akbar față de diferențele religioase și sociale dintre musulmani și hinduși în cadrul imperiului multietnic în expansiune. Jodha Bai a fost cunoscută pe scară largă nu numai pentru harul ei nobil, ci și pentru înțelepciunea ei și, prin urmare, a devenit și cea mai longevivă împărăteasă hindusă a Imperiului Mughal, al cărei mandat a durat patruzeci și trei de ani lungi.

Ministrul curții și biograful lui Akbar, Abu'l-Fazl, o descrie ca fiind o femeie frumoasă, inteligentă, grațioasă și liberală, care a deținut o funcție importantă la curtea sa și cu care Akbar se consulta adesea în chestiuni importante. Ea a fost mama celui mai mare fiu supraviețuitor al lui Akbar, Salim, care i-a succedat și a luat numele Jahangir ca noul împărat al Imperiului Mughal. Ea construise multe grădini, fântâni și moschei. Moscheea Mariyam-zamani-begum se află în onoarea ei în Lahore, iar mormântul ei este situat lângă mormântul lui Akbar din Agra.

Răsfățați-vă cu parfumul oriental străvechi al batoanelor de tămâie JODHA BAI infuzate cu uleiuri esențiale pure de iasomie, zambilă, kangana, mușcate, boabe de tonka, lemn de santal și grapefruit inspirate de frumusețea și înțelepciunea sublimă a împărătesei indiene Jodha Bai. Descoperiți Attar - Parfumurile Orientale ale Indiei Regale!

Produse Asemanatoare

JODHA BAI

Parfum fermecător de iasomie

25,00 lei

KARMAVATI

Parfum nobil de smirnă

25,00 lei

MIRA BAI

Parfumul mistic al tămâiei

25,00 lei

MUMTAZ MAHAL

Parfum captivant de vanilie

25,00 lei

AKBAR

Parfum revigorant de mosc

25,00 lei

SHIVAJI

Parfum liniștitor de Guggul

25,00 lei

MAHARANA PRATAP

Parfum energizant de bergamotă

25,00 lei