Eşti aici

Probleme postcovid: Slabă concentrare și uitare

Slăbirea țesutului nervos din cauza funcției reduse a sistemului respirator, care oxigenează mai puțin sângele care curge în țesuturile corpului, poate duce după boală la o circulație insuficientă a sângelui în creier și astfel incat să provoace uitare și lipsă de concentrare. Cea mai utilizata plantă ayurvedică care susține capacitatea de concentrare este brahmi (Centella asiatica).

Această plantă tradițională a fost folosită de multe secole de yoghinii indieni, ajutându-i să calmeze gândurile, să ascuța mintea și să introducă o stare de veghe potrivită pentru concentrare și meditație. Prin stimularea activității funcțiilor creierului, brahmi ajută la concentrare, îmbunătățește memoria și circulația generală a sângelui în creier. În amestecul de plante Brahmi veți găsi și ashwagandha (Withania somnifera), care înlătură oboseala, întărește performanța organismului și aduce regenerarea profundă a țesutului nervos, care crește în mod natural rezistența la stres și îmbunătățește echilibrul mental general. O altă plantă este ghimbirul (Zingiber officinale), care ameliorează problemele de stomac, iarba de lămâie răcoritoare (Cymbopogon citratus) și două tipuri de scorțișoară, cea indiană și cea de Ceylon (Cinnamomum tamala și Cinnamomu zeylanicum), care favorizează circulația sângelui în țesutul cerebral, întăresc inima și protejează. organismul de stres oxidativ.

Vă recomandăm să luați ceaiul Brahmi în combinație cu elixirul din plante Majjaprash,care pe lângă planta brahmi și fructele valoroase din punct de vedere nutritional, amla sau amalaki cu o proporție mare de antioxidanți, mai conține, printre alte ierburi, nard (Nardostachys jatamansi), care afectează pozitiv starea psihică și aduce relaxarea sistemului nervos, valeriană (Valeriana officinalis) care calmează mintea agitată, vița de vie (Vitis vinifera), care promovează calitatea bună a sângelui, piper negru (Piper nigrum) benefic pentru refacerea țesutului nervos și lemn de santal (Santalum album) cu efecte antidepresive, care ameliorează  tensiunea mentala si psihica.

  • Prepararea ceaiului: o lingurita de amestec de plante (aproximativ 2 g) se lasa sa fiarba 3–5 minute sau se toarna 250 ml apa clocotita si se lasa la infuzat 10 minute. Elixirul pe care îl poți lua doar pe o linguriță cu o înghițitură de apă caldă sau ceai.
  • Doza recomandată: 2-3 căni pe zi împreună cu o linguriță de elixir. A nu se lua cu alimente, dar se recomanda administrarea cu cel putin 1 ora inainte sau dupa masa.

Vă recomandăm aceste preparate din plante pentru a susține activitatea creierului, memoria, concentrarea, învățarea și vigilența.

Am selectat câteva mărturii pentru tine:

Buna ziua, in prezent folosesc ceaiurile BRAHMI - Ceai de memorie si Kalamegha - Ceai de ficat si sunt multumit de ele. Combinația de ierburi din ceaiurile acestea, sunt deasemenea, o plăcere pentru suflet. Mulțumesc. - Zdenek Kloucek, Zatec

Salutare, cumpăr regulat ceaiuri din oferta dumneavoastră - Kudzu, BRAHMI și sunt foarte mulțumit de ele. - J. Packa

Produse Asemanatoare

BRAHMI

Activitate cerebrala & stimulant cerebral

BRAHMI
30,00 lei
-+

MAJJAPRASH

Creier & sistem nervos

MAJJAPRASH
37,00 lei
-+