Eşti aici

Caile respiratorii

Aparatul respirator începe cu nasul, continuă prin nazofaringe, laringe, trahee, bronhii, bronhiole și se termină cu alveolele. Fiecare organism viu este pătruns de suflul vieții, care se numește prana. Această energie vitală este esențială pentru toate mișcările din celule, din sistemele corpului și din întregul corp fizic.

Ritmul respirației ne influențează gândurile și emoțiile. Respirația lentă și conștientă aduce oxigen în sângele nostru, regenerează țesuturile corporale, încetinește procesul oxidativ al structurilor celulare și susține longevitatea. Respirația stimulează focul digestiv din stomac (agni) și participă la transformarea alimentelor în energie vitală, care hrănește toate celulele, țesuturile și organele corpului sub formă de sânge oxigenat.

Ce cauzează o tulburare respiratorie

Majoritatea afecțiunilor respiratorii sunt cauzate de acumularea de flegmă care se depune în stomac. Poluarea stomacului este, prin urmare, o cauză frecventă a problemelor respiratorii, iar reducerea poftei de mâncare care le însoțește este un mecanism natural de apărare al organismului. Astfel, evitarea temporară a alimentelor poate ajuta focul digestiv să elimine mai repede poluarea acumulată.

Pentru recomandări detaliate privind utilizarea ceaiurilor ayurvedice pentru susținerea sănătății respiratorii în diferite stadii ale afecțiunilor, consultați articolul Ghidul ceaiurilor și elixirelor ayurvedice pentru combaterea răcelii în mod natural.

TULSI

Gât și bronhii

30,00 lei
-+

DALCHINI

Căile respiratorii și cavitatea nazală

30,00 lei
-+

KATPHALA

Temperatura și slăbiciunea corpului

30,00 lei
-+

PRANA

Vitalitate și energie vitală

30,00 lei
-+

UDANA

Stimularea fitnessului corporal

30,00 lei
-+