Eşti aici

O înghițitură misterioasă dintr-o băutură ayurvedică cu povești din India antică

„Sănătatea divină” este ceea ce, tradus literal din textele antice ayurvedice, aduce organismului o băutură preparată din pudră de Amla măcinată fin și rădăcina legendară de Ginseng indian sau Ashwagandha.

Pentru medicii ayurvedici, aceste scrieri servesc ca o sursă importantă de cunoștințe valide și vechi de secole. O băutură sănătoasă ar trebui, de asemenea, să întărească sistemul imunitar, condiția fizică și echilibrul mental atunci când este utilizată în mod regulat.

Aceste rețete și instrucțiuni pentru restabilirea și menținerea sănătății și vitalității, împreună cu prelungirea speranței de viață, au fost scrise cu mai bine de 2.500 de ani în urmă. Citatele și traducerile lor au apărut atunci, atât în ​​scrierile medicinei arabe, cât și în opera lui Hipocrate și Platon scrisă cu câteva secole î.Hr.

Originea Ayurveda și influența sa asupra medicinei alopate

Cunoașterea profundă din care a apărut Ayurveda a fost dezvăluită pentru prima dată de înțelepții  yoghini și sfinți iluminați care s-au adunat cândva în secolul al VII-lea î.Hr. la poalele munților Himalaya pentru a forma primul „consiliu științific” din istoria omenirii. O înregistrare a acestei întâlniri poate fi găsită într-una dintre cele mai faimoase două scrieri ayurvedice din Caraka Samhita.

Tezaurul vast ayurvedic al scrierilor savante conține apoi, peste 8.000 de rețete pentru diferite tratamente folosind aproximativ 600 de ierburi. Pe baza cunoștințelor despre beneficiile pentru sănătate ale multor dintre aceste plante ayurvedice, companiile farmaceutice au dezvoltat produse aplicate în medicina modernă. De exemplu, planta Rauwolfia serpentina, care a fost folosită de secole pentru a scădea tensiunea arterială. În 1931, din această plantă au fost izolate reserpina și rescinamina, iar în 1945 a fost dezvoltat primul medicament alopat care scădea tensiunea arterială. Am găsi multe astfel de exemple.

Medicina naturală a culturii indiene bogate

Pudra de amla măcinată fin, ingredientul principal al băuturilor ayurvedice, este un mic miracol datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și vitamina C. În forma sa proaspătă, arată ca o agrișă mai mare și se coace an de an în copaci mici sub soarele fierbinte al nord-vestul Indiei, Gujarat și Rajasthan, în apropierea granițelor cărora Alexandru cel Mare s-a oprit în prima jumătate a secolului al IV-lea î.Hr. cu expediția sa de război, atunci deja ca conducător al Greciei, Persiei și tuturor țărilor până la subcontinentul indian.

Legenda spune că, în punctul îndepărtat al călătoriei sale, a întâlnit un grup de înțelepți care au meditat sub un banyan mare. Discuția cu ei l-a impresionat atât de tare încât s-a întors și  cu armata sa obosită de unde venise. Gujarat este un tărâm al închinătorilor învățăturilor jainiste ale lui Mahavira despre nonviolență, în timp ce oamenii mândri din Rajasthan excelează prin curajul lor nestăpânit de a-și apăra teritoriul până la ultimul om, așa cum demonstrează multe povești istorice din India antică. În ambele țări, există o tradiție lungă de cules manual și prelucrare a fructelor amla și a altor ierburi medicinale pentru a fi utilizate în multe rețete ayurvedice.

În apropierea acestei zone se află și celebrul Taj Mahal, ale cărui curbe arhitecturale grațioase reflectate pe suprafața apei duc mintea umană în lumea palatelor și templelor și creează o atmosferă excepțională de spiritualitate nobilă a întregii zone. Regele Shah Jahan a ridicat acest monument magnific în Agra în onoarea regretatei sale soții, Mumtaz Mahal, „perla palatului”, ca simbol al frumuseții și al iubirii eterne pentru pelerinii din întreaga lume.

Băuturi calde ayurvedice de la superalimente

Băutura caldă ayurvedică Amla cu Ashwagandha este unul dintre cele unsprezece tipuri de băuturi ayurvedice preparate din așa-numitele „super-alimente”, produse naturale excepționale bogate în nutrienți, vitamine, minerale, enzime și antioxidanți. Multe dintre aceste alimente moderne au o tradiție profundă de utilizare în sistemele de medicină naturală din întreaga lume. Ele susțin sistemul imunitar, detoxifiază organismul, scad colesterolul și supraponderabilitatea. Pe baza efectelor lor adaptogene, acestea contribuie semnificativ la regenerare, vitalitate și sănătate fizică și psihică bună. Ele limitează activitatea radicalilor liberi și procesul de îmbătrânire a țesuturilor corpului. Ele întăresc procesele de vindecare din organism și cresc rezistența la factorii de stres și tensiunea nervoasă.

Produse Asemanatoare

AMALAKI băuturi ASHWAGANDHA

Imunitate & regenerare si vitalitate

34,00 lei
-+