Eşti aici

Regina Rajput Karmavati

Rani Karmavati a fost o regină Rajput care a servit ca regentă cat timp fiul e a fost minor, între 1527 și 1533. A fost căsătorită cu Prințul Rana Sanga de Mewar.

Ea a fost mama lui Udai Singh al cărui fiu era eroul național indian Maharana Pratap. După moartea soțului ei, ea a continuat să apere orașul Chittorgarh doar cu un mic contingent de soldați. Ea a refuzat să fugă din cetatea asediată și pentru a-și proteja onoarea, împreună cu alte femei, s-a aruncat în focul jertfei, comitând astfel „Jauhar” (8 martie 1535), înainte de a cădea în mâinile sultanului Bahadur Shah din Gujarat. .

Într-o zi, împăratul moghul Humayun a primit un mesaj de la regina Rajput Karmavati din Chittor. Când împăratul a deschis scrisoarea, a găsit o brățară hindusă sacră „Rakhi”, pe care surorile o dăruiesc în mod tradițional fraților lor în timpul festivalului indian Raksha Bandhan. În timpul acestei ceremonii, o soră leagă amuleta de încheietura fratelui ei pentru a cere simbolic promisiunea unui frate de protecție în orice pericol.

Scrisoarea scria apoi: „Împăratul Humayun, această brățară sacră ți-a fost prezentată de sora ta ca frate adoptiv. Sora ta are nevoie de ajutorul tău pentru a-l proteja pe Chittor de sultanul Bahadur Shah din Gujarat.”

Humayun i-a răspuns mesagerului: „Karmavati! Karmavati este o regină Rajput, o „Rani” hindusă și eu sunt musulman. Ea îmi spune fratele ei? Dacă sunt fratele ei, înseamnă că nu vom rămâne dușmani pentru totdeauna, dar că toți hindușii și musulmanii pot trăi ca o singură familie. Aceasta este cea mai fericită zi din viața mea”.

Humayun s-a repezit imediat cu armata sa la Chittor. Înainte de a putea ajunge la cetate, a primit însă vestea teribilă că Karmavati și-a luat viața. Când soțul ei a fost ucis în luptă, ea i-a scris lui Humayun cerându-i ajutorul și de atunci a așteptat sosirea lui. Dar când urma să fie capturată de sultanul musulman Bahadur Shah, ea s-a aruncat în focul sacrificiului mai degrabă decât să se predea lui.

Humayun a fost șocat și îngrozit. Se simțea tulburat că nu venise la timp s-o salveze. El a exclamat: "Mă voi răzbuna. Rani Karmavati mi-a spus fratele ei. Regina hindusă l-a numit pe împăratul moghul fratele ei. Acest frate nu se va odihni până nu va răzbuna moartea surorii sale care a apelat la el cu încredere. Acesta este jurământul meu." Apoi a învins-o pe Bahadur Shah și l-a întronat pe fiul ei Vikramaditya.

Răsfățați-vă cu parfumul oriental străvechi al bețișoarelor de tămâie KARMAVATI infuzate cu uleiuri esențiale pure de smirnă, lemn de santal, vetiver, paciuli, trandafir de Damasc, cuișoare și lămâie, inspirate de Prințesa Rajput Karmavati și simțul ei profund al onoarei și respectului. Descoperiți Attar - Parfumurile Orientale ale Indiei Regale!

Produse Asemanatoare

KARMAVATI

Parfum nobil de smirnă

25,00 lei

JODHA BAI

Parfum fermecător de iasomie

25,00 lei

MIRA BAI

Parfumul mistic al tămâiei

25,00 lei

AKBAR

Parfum revigorant de mosc

25,00 lei

SHIVAJI

Parfum liniștitor de Guggul

25,00 lei

MAHARANA PRATAP

Parfum energizant de bergamotă

25,00 lei