Eşti aici

Sistemul nervos

Țesutul nervos (majja) include măduva osoasă și sistemul nervos central. Acesta asigură percepția conștientă, activitatea subconștientă și transmiterea de informații neurologice prin intermediul nervilor senzoriali și motori către centrul cerebral.

Sistemul nervos cuprinde activitatea creierului, a nervilor cranieni, a hipofizei, a măduvei spinării și a nervilor spinali. Din trunchiul cerebral ies doisprezece nervi cranieni: olfactiv, optic, oculomotor, trohlear, trigemen, abducens, facial, vestibulococlear, glosofaringian, vag, accesoriu și hipoglosseal.

Pe baza acumulării constante de experiențe, țesutul nervos formează conștiința de sine și identitatea personală a unei persoane. Acesta include, de asemenea, glandele endocrine, care servesc drept centre de control în organism și sunt legate de activitatea celor șapte chakre. Glandele endocrine eliberează hormoni direct în fluxul sanguin. Funcția lor asigură procesul de procreare, creșterea, dezvoltarea, metabolismul și echilibrul funcțiilor vitale.

Un țesut nervos sănătos permite o percepție clară și o înțelegere corectă, sporește energia vitală și optimismul și dezvoltă carisma și intuiția. Un produs secundar al acestui țesut este lichidul din albul ochilor, lacrimile și secrețiile oculare.

Recomandări pentru probleme de memorie și afectarea funcției cerebrale pot fi găsite în articolul Slabă concentrare și uitare, pentru probleme psihologice în articolul Anxietate și depresie, pentru probleme de somn în articolul Adormirea și somnul și pentru sfaturi privind îngrijirea sănătoasă a ochilor în articolul Îngrijire sănătoasă a ochilor și vederii.

BRAHMI

Memoria și activitatea creierului

30,00 lei
-+

GOTU KOLA

Îmbătrânirea funcțiilor creierului

30,00 lei
-+

RAJANI

Sistemul nervos și coordonarea

30,00 lei
-+

JATAMANSI

Stres și echilibru mental

30,00 lei
-+

ASHWAGANDHA

Somn și regenerare

30,00 lei
-+

ALOCHAKA

Ochi și vedere

30,00 lei
-+