Eşti aici

Îngrijire sănătoasă a ochilor și vederii

Puțini oameni își acordă atenție ochilor și vederii înainte de a apărea o problemă. Cu toate acestea, cu obiceiuri sănătoase și îngrijire adecvată, putem evita multe probleme și astfel ne putem menține ochii sănătoși și puternici.

Ochii ca organ senzorial

Ochii, ca organ senzorial de bază, ne ajută să transmitem până la 80% din informațiile despre lumea înconjurătoare. Ele sunt senzorul de bază care procesează senzațiile și imaginile din jur, pe care le transmit creierului pentru interpretare ulterioară. Vederea bună este un simț indispensabil pentru recunoașterea, orientarea și experiența de calitate a lumii din jurul nostru și, prin urmare, merită să avem grijă de ea și să o păstrăm sănătoasă.

Ochii ca o poartă către suflet

Ochii au fost văzuți ca poarta către suflet din cele mai vechi timpuri. O persoană perceptivă poate recunoaște starea de spirit, gândirea și starea generală mentală și fizică a altei persoane prin ochii altei persoane. Potrivit textelor indiene antice, ochii unei persoane sunt creați pentru a vedea adevărul și sunt astfel o poartă deschisă prin care se poate privi în sfera superioară a ființei umane. Acest lucru este asigurat, desigur, ca cineva să-și păstreze mintea calmă și limpede și să fie un simplu observator al lumii fără a judeca. Atunci o înțelegere profundă se reflectă în ochii lui, care vine din iubirea dezinteresată și bunătatea sufletului său. Dacă realitatea este percepută doar de mintea noastră agitată, realitatea pe care o percepem nu va fi niciodată realitate în sens pur, ci o combinație a interpretării minții noastre (prejudecăți și programe) și a percepției senzoriale.

Ochii din punct de vedere ayurvedic - Influența lui Alochaka-Pitta

Ayurveda descrie și recunoaște luminozitatea în ochii unei persoane, care este controlată de așa-numitul alochaka-pitta, unul dintre subtipurile de pitta dosha (mai multe despre constituția psihosomatică cu elementul predominant foc și apă în articolul nostru Caracteristicile PITTA Dosha). În contextul ayurvedic mai larg, pitta dosha este energia generatoare de căldură în cele 5 locuri de bază ale organismului uman - stomacul (pachaka-pitta), ficatul și splina (ranjaka-pitta), cortexul gri al creierului (sadhaka). -pitta), pielea (bhrajaka-pitta) și în final chiar în ochi (alochaka-pitta).

Alochaka-pitta echilibrează temperatura globului ocular, percepția culorii și a luminii, culoarea irisului și stă la baza percepției optice. Este, de asemenea, asociat cu emoții și activitate lacrimală. Dezechilibrul său poate provoca modificări nedorite ale ochilor. Oamenii cu o constituție predominantă de tip Pitta ar trebui să fie deosebit de atenți, atunci când acest dosha și astfel elementul de foc se pot abate (crește) și pot provoca, de exemplu, arsuri ale ochilor, inflamație a conjunctivei sau irisului, boabe de orz sau hipersensibilitate. a lumina printr-o alochaka-pitta deviată. 

Cauzele tulburărilor de vedere

Cele mai frecvente cauze ale tulburării vederii, în afară de deviația alochaka-pitta, includ oboseala unilaterală a ochilor sub formă de obiceiuri proaste, cum ar fi citirea stomacului, iluminarea insuficientă, lucrul la computer sau vizionarea la televizor fără pauze regulate. Poziția incorectă a corpului asociată cu munca sedentară provoacă rigiditate a gâtului, lipsa fluxului de sânge la cap și sarcina neuniformă asupra mușchilor oculomotori. Pe această bază, poate exista dezvoltarea unor simptome neurologice sub formă de presiune și durere la nivelul ochilor, care reduc confortul vederii sub formă de miopie, hipermetropie sau chiar cataractă. Calitatea vederii este afectată și de tensiunea mentală, stresul sau lipsa somnului, care au ca rezultat dureri de cap, înroșire sau arsuri ale ochilor, sindrom de ochi uscat, conjunctivită și oboseală generală.

Îngrijire recomandată pentru ochi

Dacă aveți oricare dintre problemele oculare menționate mai sus sau ați decis să aveți mai multă grijă de vedere ca parte a prevenției, vă recomandăm ceaiul Ayurvedic Alochaka și elixirul nutrițional Nayanaprash pentru optimizarea funcțiilor vizuale și a calității bune a vederii. Cea mai eficientă îngrijire a ochilor pe care o putem oferi este de a combina aceste două preparate ayurvedice ca parte a terapiei ayurvedice pentru ochi și funcții vizuale. Această combinație eficientă de plante împrospătează funcțiile vizual-cognitive, regenerează nervul optic și retina, susține funcția sistemului nervos și sănătatea mentală generală.

Dacă sunteți un tip predominant Pitta, atunci ceaiul Pitta vă poate ajuta și cu dosha Pitta crescută pentru calmarea și răcirea generală a corpului. Nu uitați să vă relaxați ochii cu o postură adecvată și pauze regulate atunci când lucrați la computer, când vă întindeți, închideți ochii și apoi faceți exerciții pentru o vreme.

Luând preparate ayurvedice pentru o vedere sănătoasă

Bea o cană de ceai Alochaka de 2-3 ori pe zi (ideal cu o linguriță de elixir Nayanaprash). Fierbeți întotdeauna amestecul de plante timp de 3-5 minute pentru un efect mai puternic. Puteți prepara ceaiul în cantități mai mari și îl puteți păstra într-un termos pentru a-l menține cald.

Elixirul Nayanaprash se administrează direct pe o linguriță de 2-3 ori pe zi și se bea cu o înghițitură de lapte călduț, lapte vegetal, apă sau ceai de plante. Din ea putem prepara și o băutură, amestecând 1 linguriță în 250 ml lapte călduț sau apă.

Vă recomandăm să luați atât elixirul cât și ceaiul pe stomacul gol, înainte de masă, timp de cel puțin o lună (pe baza a 1 pachet de ceai și 2 pachete de elixir) pentru a obține o regenerare mai profundă a funcțiilor vizuale.

 
Buna dimineata, beau ALOCHAKA, lucrez zilnic cu calculatoarele si m-am operat. Ceaiul l-am descoperit destul de întâmplător într-un magazin de pe strada principală din Ostrava, iar de atunci îl cumpăr în mod regulat și, în principal, îl folosesc spre satisfacția mea. - Emil D.
Bună ziua, ne place să folosim ceaiuri ayurvedice acasă. Am testat ceaiul PITTA, ALOCHAKA, VARUNA și HIMALAYAN RECREATION - sunt excelente și cu adevărat eficiente. Suntem foarte recunoscători tuturor celor implicați în producerea și importul acestor miracole vindecătoare. - Silvia Petríková, Trencin
Pot doar să vă recomand produsele. Am mai multe feluri de ceai, am consumat deja două elixiruri pentru ochi. Momentan iau unul pentru imunitate si inca astept sa incerc un elixir de par. Băuturile calde sunt de asemenea excelente. Voi continua să cumpăr produsele dumneavoastră. Vă doresc mult succes. :) - Katarína, Presov

 

 

Produse Asemanatoare

ALOCHAKA

Ochi și viziune

30,00 lei
-+

NAYANAPRASH

Ochi & vedere

37,00 lei
-+

Ochii și funcțiile vizuale

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 90,90 lei
pret original 95,-
-+

PITTA

Calm și echilibru

30,00 lei
-+