Eşti aici

Terapii de întinerire și revitalizare

Ora de vară este o perioadă potrivită pentru întinerirea și revitalizare a corpului. Rasajana este o metodă ayurvedică de întinerire pentru corp și minte, care se aplică după detoxifierea purificatoare pentru a întări energia, vitalitatea și forța vieții Ojas. Îmbunătățește asimilarea nutrienților din alimentele digerate, nutriția optimă și funcționarea sănătoasă a tuturor celor șapte țesuturi corporale (dhatus). Se concentrează pe întinerire și longevitate, îmbunătățirea activității creierului, inclusiv vederea, echilibrul psihologic și creșterea imunității.

Rasajana promovează sănătatea fizică și mentală generală, încetinește procesul de îmbătrânire, influențează pozitiv pielea, stimulează memoria, concentrarea și funcția cognitivă, ameliorează tensiunea și stresul și aduce relaxare mentală.

Atunci când întreprindeți terapia Rasajana, trebuie să vă abțineți de la activitatea fizică și mentală excesivă, consumul de stimulente, tulburări mentale, comunicare intensă și vizionarea la televizor. Dimpotrivă, este recomandabil să căutați locuri calme și să vă bucurați de frumusețea naturii; să faci sport, exerciții sau yoga și meditație. Rasajana este potrivită în special pentru constituțiile Vata, deoarece le ajută să stimuleze puterea focului digestiv și a metabolismului, precum și să câștige în greutate sănătoasă și să restabilească echilibrul psihologic, înainte ca frigul toamnei și iernii să intre.

Agni sau focul biologic al sistemului digestiv se află în stomac și controlează toate transformările metabolice ale corpului. Metabolismul optim, promovează o bună digestie, asimilare și transformare a alimentelor, precum și percepțiile senzoriale, nutriția țesuturilor și celulelor corporale. De asemenea, facilitează imunitatea puternică, vitalitatea, sănătatea sănătoasă, vederea, temperatura corpului și culoarea pielii. Produce bucurie, entuziasm și sentimentul de satisfacție, alimentează corpul cu energie de viață, curaj și încredere, aduce stabilitate și răbdare, stimulează strălucirea minții, gândirea logică și menține inteligența celulară.

Metabolismul armonios funcționează în organism numai dacă umorile biologice ale Vata, Pitta și Kapha se găsesc în echilibru și armonie cu constituția sa individuală. În caz de dezechilibru Vata, metabolismul devine neregulat și provoacă tulburări digestive, flatulență, constipație, diaree sau colită intestinală. Poate provoca, de asemenea, dureri ale coloanei vertebrale și lombare, sciatică, recesiune gingivală, uscăciunea pielii și instabilitate emoțională manifestată prin agitație, anxietate, nesiguranță și frică.

Când Pitta se agravează, metabolismul devine mai rapid și provoacă tulburări digestive legate de hiperaciditate gastrică, greață, diaree, inflamații ale tractului digestiv și ale ficatului, însoțite de senzația de furie și animozitate. Ca urmare a excesului de Kapha, metabolismul încetinește și provoacă stagnarea digestiei, mucusului din stomac, alergii, probleme respiratorii, supraponderalitate, hipertensiune arterială și diabet, împreună cu sentimentele de oboseală, somnolență și slăbiciune fizică.

Unul dintre cele mai eficiente elixiruri Rasajana este Chyawanprash datorită conținutului bogat de plante ayurvedice care au efect adaptogen, precum: tinospora cordifolia, centella asiatica, withania somnifera, asparagus racemosus și emblica officinalis. Alte plante adaptogene din Chyawanprash includ: terminalia chebula, terminalia bellirica, ocimum sanctum, curcuma longa, tribulus terrestris, piper longum, boerhaavia difusa și glycyrrhiza glabra.

Întinerire și revitalizare

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 99,00 lei
pret original 104,-
-+

Ingrijirea pielii

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 93,60 lei
pret original 98,-
-+

Supraponderabilitate și slăbire

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 93,60 lei
pret original 98,-
-+

Îngrijirea părului

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 90,90 lei
pret original 95,-
-+

Reglarea zahărului și dieta diabetică

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 124,20 lei
pret original 130,-
-+

Sport și fitness

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 93,60 lei
pret original 98,-
-+

Echilibru hormonal - Femei

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 93,60 lei
pret original 98,-
-+

Vitalitate - Barbați

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 93,60 lei
pret original 98,-
-+