Eşti aici

CHYAWANPRASH - anticul elixir al vieții

Datorită efectelor sale revitalizante, Chyawanprash a fost numit „elixirul vieții” sau „elixirul tinereții” în India. Este folosit în terapia rasayana sau de întinerire, al cărei scop principal este restabilirea energiei vitale, vitalității, tinereții și starii psihosomatice generale a organismului.

Elixirul vieții și originea lui

Potrivit uneia dintre vechile legende indiene, în vremurile străvechi a trăit un înțelept Chyawan care, la sfârșitul vieții, a descoperit o combinație benefică de plante si fructul ceresc Amalaki, datorită căruia și-a restabilit sănătatea și tinerețea și a trăit. până la o vârstă foarte înaintată,  în toată puterea. Potrivit altor surse, chiar și Ashvins, frați de origine semi-divină, cunoscuți ca medici ai zeilor, înșiși, înzestrați cu capacitatea de a vindeca, au fost cei care au preparat acest miraculos elixir din Amalaki și alte aproape 50 de tipuri de plante ayurvedice pentru înțeleptul Chyawan ca să-și restabilească tinerețea și sănătatea . De atunci, numele acestui excepțional elixir din plante a purtat numele înțeleptului, iar Chyawanprash a devenit de atunci cel mai tradițional preparat al medicinei ayurvedice, care îl folosește de peste 2.000 de ani.

Prima rețetă documentată a acestui elixir al tinereții se găsește în cartea Charaka Samhita scrisă deja în secolul al IV-lea î.Hr. de înțeleptul Charaka. El îl descrie ca fiind un mijloc excelent de întărire a sănătății fizice și mentale.

 

 

Restaurarea energiei vitale - regenerarea forțelor psihosomatice epuizate

Chyawanprash este un elixir nutritiv din plante care, datorită compoziției sale bogate într-o serie de plante adaptogene, susține regenerarea generală a organismului. Are un efect semnificativ asupra nutriției în profunzime a țesuturilor corpului (dhatus), dintre care există șapte în corpul uman conform Ayurveda și care reprezintă blocurile de bază ale corpului fizic. Aceste țesuturi corporale sunt enumerate în Ayurveda în următoarea ordine, în funcție de modul în care sunt formate prin procesul de digestie din dieta zilnică: plasmă (rasa), sânge (rakta), mușchi (māmsa), grăsime (meda), oase (asthi), măduva osoasă și sistemul nervos (majja) și esența organelor de reproducere (shukra masculin și arthava feminină). Fiecare țesut din ordine, așa cum am menționat, hrănește următorul țesut și la sfârșitul întregului proces se formează o sursă profundă de rezervă de energie și însăși esența imunității organismului - ojas -. Chyawanprash, care, pe lângă ierburile dătătoare de sănătate și fructul excepțional Amalaki, conține și miere și ghee de unt limpezit, hrănește și sprijină formarea și funcționarea corespunzătoare a tuturor celor 7 țesuturi de bază ale corpului pentru a întări această energie vitală de bază ojas.

Un antioxidant puternic pentru întinerire

Ingredientul principal al Chyawanprash este micul fruct indian Amalaki (emblica officinalis), care este numit „ceresc” în India și considerat sacru în principal datorită efectelor sale puternice antioxidante și revitalizante. Amalaki este bogat in vitamina C si alti antioxidanti care stimuleaza apararea naturala a organismului, elimina formarea radicalilor liberi, protejeaza celulele de stresul oxidativ si astfel incetinesc procesul de imbatranire. Consumul regulat al elixirului crește, de asemenea, absorbția fierului și ajută la oboseală și epuizare.

Citiți mai multe despre utilizarea Amalaki sau urmăriți pregătirea tradițională a Chyawanprash la foc deschis.

După ce am încercat elixirul tău CHYAWANPRASH, trebuie să spun că este absolut unic. Are un gust delicios, la scurt timp după utilizare poți simți efectul puternic al ierburilor asupra forței fizice și psihicului. Furnizează energie și are, de asemenea, un efect regenerativ. Este  grozav. Mulțumesc! - Lukáš Kumprecht, Praga

Curățarea căilor corpului

Pe lângă țesuturile corpului (dhatus), corpul uman este inzestrat și cu un sistem de căi corporale (srótamsis), care se ocupă de procesarea alimentelor digerate, hrănirea celor șapte țesuturi ale corpului și asigurarea excreției corespunzătoare a substanțelor reziduale. Datorită conținutului unui spectru larg de iplante, Chyawanprash ajuta la curățarea acestor căi ale corpului și le menține în stare bună.

Digestia, ficatul și sângele

Printre cele mai importante plante medicinale incluse care oferă îngrijire cuprinzătoare pentru tractul digestiv sunt bibhitaki (varf myrobalan, Terminalia bellirica), haritaki (top tanin, Terminalia chebula) și amalaki (emblica officinalis), care împreună creează cea mai puternică combinație triplă de detoxifiere ayurvedică cunoscută sub numele de triphala. . Susține o bună digestie și eliminarea regulată, are un puternic efect detoxifiant asupra tractului intestinal, aduce beneficii imunității florei intestinale și armonizează activitatea sistemului digestiv în ansamblu.

Planta kalamegha (andrographis paniculata) are un efect pozitiv asupra curățării ficatului și restabilirii funcțiilor sale vitale asociate cu detoxifierea și calitatea bună a sângelui. Cardamomul comun (elettaria cardamomum) îmbunatateste circulația sângelui și contribuie la armonizarea sistemului circulator.

CHYAWANPRASH m-a scăpat de constipația de care am suferit timp de 14 ani!! După doar trei zile de utilizare, am început să fac eliminarea o dată pe zi. Acum, după două luni, digestia mea este complet bine. Am slabit si eu 3 kg si eczema mea atopica dispare! - R. Kowalski

Tractului respirator

Chyawanprash este un elixir ayurvedic universal care susține și sistemul respirator prin efectele sale. Planta extrem de adaptogenă tulsi (busuioc sacru, ocimum sanctum) este cunoscută pentru numeroase efecte benefice, inclusiv pentru regenerarea sistemului respirator și a căilor respiratorii. Ajută la tuse, răceală, pneumonie și astm. Glycyrrhiza glabra, cunoscută la noi sub denumirea de lemn dulce sau ghimbirul (zingiber officinale), contribuie, de asemenea, la calmarea și buna funcționare a sistemului respirator.

Folosesc CHYAWANPRASH de o jumătate de an și nu-l pot lauda suficient. Nici măcar  nu am racit !.. Pur și simplu am trecut bine ierna,  pentru prima dată în ultimii ani. - Andrea

Tractului urinar

Formula Chyawanprash include și ierburi care susțin buna funcționare a rinichilor, prostatei, vezicii urinare și ureterelor. Printre acestea se numără binecunoscutul tribulus terrestris, care susține funcționarea sănătoasă a întregului sistem urinar, sau apium graveolens, care ajută la buna funcționare a rinichilor și a sistemului excretor. Planta guduchi (Tinospora cordifolia), cunoscută drept nectarul nemuririi, este, de asemenea, benefică în tratamentul infecțiilor.

Sprijinirea echilibrului mental

Cele mai multe dintre plantele ayurvedice și în special cele conținute în Chyawanprashi au efecte psihosomatice și sunt astfel utile în regenerarea generală a forțelor psihice și mentale, care sunt o parte integrantă a sănătății și echilibrului cuprinzător al unei persoane. Ele ajută la calmarea minții și a emoțiilor, îi întăresc capacitatea de concentrare și susțin memoria și funcția creierului. Există mai multe ierburi ayurvedice legendare care nu pot lipsi din elixirul vieții și tinereții. Printre acestea se numără brahmi (centella asiatica), care stimulează activitatea creierului, menține vigilența și îmbunătățește memoria și concentrarea, ashwagandha (withania somnifera), numită „puterea cailor”, care regenerează organismul, ameliorează oboseala, efortul mental  și ajută la o gestionare mai bună in  situatii stresante, shatavari (asparagus racemosus) ajuta la armonizarea starii psihice in caz de iritabilitate, anxietate si dezechilibru hormonal si kudzu (pueraria lobata) intarirea vitalitatii generale a organismului.

Utilizarea și doza recomandată de Chyawanprash

Chyawanprash se administrează direct pe o linguriță de 2-3 ori pe zi și se ia cu o înghițitură de lapte călduț, lapte vegetal sau apă. Din ea putem prepara și o băutură, amestecând 1 linguriță în 250 ml lapte călduț sau apă. Elixirul este recomandat să fie luat pe stomacul gol înainte de mese. Un pachet de Chyawanprash (300 g) este suficient pentru 3-4 săptămâni. Perioada tradițională pentru care terapia de întinerire ayurvedică ar trebui să dureze este considerată a fi de 3 luni, când căile organismului au fost suficient degajate și țesuturile organismului s-au regenerat satisfăcător, restabilind astfel pe deplin esența profundă a imunității ojas a organismului.

„Puterea din spatele fiecărei activități a naturii și a omului este puterea lui Brahman. A realiza acest adevăr înseamnă a deveni nemuritor.” – Kenopanishad

Produse Asemanatoare

CHYAWANPRASH

Sănătate & imunitate

46,00 lei
-+

Întinerire și revitalizare

Îngrijirea sănătății la domiciliu

-10% 99,00 lei
pret original 104,-
-+

AMALAKI fruct natural

Imunitate & stomac

17,00 lei
-+