Eşti aici

Ceaiuri ayurveda dosha

Amestecul tradițional de ierburi Himalaya demonstrat de secole, are efecte benefice asupra stării generale de sănătate și mentale a fiecărui individ în funcție de caracteristicile sale constituționale și combinația individuală a celor trei energii biologice (dosha) Vata, Pitta si Kapha.

Fiecare ființă umană se naște cu o proporție unică din cele trei energii biologice (dosha) Vata, Pitta și Kapha, care iau parte la formarea caracteristicilor noastre mentale și fizice. În cursul vieții, proporțiile dosha se abat de la starea inițială din diverse motive și, ulterior, aceasta afectează starea noastră de sănătate fizică și mentală. Subconstientul, gândurile, emoțiile, relațiile, dieta, regimul zilnic, stilul de viață, anotimpurile și mediul în care trăim, toate acestea influențează echilibrul sau dezechilibrul dintre dosha.

Cele trei tipuri caracteristice elementare Vata, Pitta și Kapha au șapte mai multe combinații diferite (Vata-Pitta, Pitta-Vata, Vata-Kapha, Kapha-Vata, Pitta-Kapha, Kapha-Pitta, Vata-Pitta-Kapha). Dacă avem o natură dominantă Pitta, atunci suntem de tip Pitta. Dacă ne putem identifica în mod egal, de exemplu, cu caracteristici și Pitta -Vata, atunci sunt combinate Vata-Pitta. Cu toate acestea, chiar și cu tipul combinat, o caracteristică este întotdeauna mai dominant decât celălalt. Un tip echilibrat la fel de Vata-Pitta-Kapha este foarte unic.

De exemplu, dacă cineva cu natura dominantă Vata începe să dea semne de o boala, aceasta este cea mai mare parte din cauza lui Vata deoaece dosha s-a agravat în mod dramatic. O cantitate excesivă de oricare dintre cele trei dosha duce întotdeauna la un dezechilibru mintal și funcționarea necorespunzătoare a unor organe ale corpului. Sarcina noastră, atunci este de a aduce aceste forțe vitale înapoi la starea lor de echilibru inițial. Înțelegerea acestor principii psihosomatice, este cheia fundamentală pentru o viață sănătoasă și echilibrată. Dacă devenim mai conștienți de impactul și efectul lor, vom fi capabili să evitam obiceiurile și stereotipurile, care pot determina ulterior o varietate de boli.

VATA

Relaxare și bunăstare mentală

30,00 lei
-+

PITTA

Calm și echilibru

30,00 lei
-+

KAPHA

Stimulare si vitalitate

30,00 lei
-+